Word een B-boy, pianist of modekenner

In oktober kan iedereen met interesse in muziek, theater, dans, beelden en nieuwe media, starten met een leuke korte cursus bij Trias, het centrum voor de kunsten. In 10 lessen word je getraind in dát wat jij leuk vindt. Dan starten ook de korte cursussen Breakdance (8-12 jaar) en mode-atelier (volwassenen). De cursus Breakdance is er voor echt stoere jongens en meiden tussen 8 en 12 jaar. Het is een van de meest herkenbare dansstijlen van de hiphop scene. In deze cursus leer je de basis van breakdance en natuurlijk ook coole tricks. Naast alle basics van breakdance (top rock, down rock, freezes en power moves) is er veel ruimte om te freestylen, te improviseren en jouw eigen stijl te creëren. Ervaring is niet nodig. De cursus bestaat uit 10 lessen van 50 minuten en is op donderdag om 17.40 uur. De kosten bedragen €53,-. De cursus begint op 8 oktober, inschrijven kan via www.stichting-trias.nl.
Mode-atelier is een allround modecursus die wordt afgestemd op de smaak en behoeften van de deelnemers. Of je nu kleding wilt repareren, een kledingstuk wilt maken voor jezelf of je kinderen, patronen wilt aanpassen of goed wilt leren naaien; in deze cursus krijgen de deelnemers individueel de ruimte en kan je naar eigen behoefte begeleiding krijgen in het uitwerken. Mode-atelier bestaat uit 10 lessen van 90 minuten en begint op woensdag 7 oktober om 19 uur. De kosten bedragen € 175,-. Inschrijven kan via www.stichting-trias.nl.

Naast korte cursussen biedt trias ook jaarcursussen aan, waar je nog voor in kunt schrijven. Zoals de cursus Kinderdans, een leuke danscursus speciaal voor kids tussen 4 en 6 jaar. Deze nieuwe, en vooral stoere danscursus richt zich op alle kinderen die ster zijn in het imiteren van de moves van Justin Bieber of K3. Vanaf hun 6e kunnen de jongens en meiden doorstromen naar streetdance, hiphop of breakdance cursussen bij Trias. Kinderdans is een jaarcursus. De lessen van 50 minuten zijn op donderdag om 16.50 uur. De kosten bedragen € 184,-. Inschrijven kan via www.stichting-trias.nl. De cursus start bij minimaal 6 inschrijvingen.

Deelnemers in het bezit van een Ooievaarspas, komen in aanmerking voor korting. Trias is het centrum voor de kunsten in de gemeenten Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Trias geeft cursussen op het gebied van muziek, dans, theater, musical, beeldend en nieuwe media aan kinderen, jongeren en volwassenen. Trias is gevestigd aan de Cor Ruysstraat 2 te Rijswijk, achter winkelcentrum de Bogaard. Meer informatie is te vinden op www.stichting-trias.nl.