Daniëlle Sluijter Top 10 Benelux

Afgelopen zondag 20 september werd de laatste wedstrijd van de Pearl Izumi Benelux cup verreden in Esch-Sur-Alzette, Luxemburg. Ook de Rijswijkse Daniëlle Sluijter was daarbij. Van te voren had de Rijswijkse erg veel zin in deze wedstrijd, voor haar is het de laatste grote wedstrijd van het seizoen. Tijdens de start kon Daniëlle goed mee rijden en kwam zo redelijk vooraan in een groepje dames te rijden. Zij voelde dat ze goede benen had tijdens de wedstrijd. Tijdens één van de steile beklimmingen maakte Daniëlle een fout door te snel van versnelling te wisselen, en haar ketting viel eraf.
Het groepje dames zag dit en zij reden er snel vandoor. Het gat tussen Daniëlle en het groepje was 30 seconde, een gat dat niet groter en niet kleiner werd. Ondanks dat kwam Daniëlle, na bijna 2 uur, als 12e over de finish. Een resultaat waar ze erg tevreden mee was.

Daniëlle vertelt over de wedstrijd: ‘Het was een heel gaaf rondje, hele technische afdalingen met stenen en rotsen, afgewisseld met lange klimmen. Van te voren was ik een beetje zenuwachtig omdat op de start lijst allemaal sterke dames stonden, maar ik bleek best goed mee te kunnen. Heel erg jammer dat ik een foutje maakte, maar dat is nou eenmaal de wedstrijd. Ik heb alles eruit gehaald wat erin zit, en ik ben erg tevreden over mijn wedstrijd. Als je dan ook nog eens deze wedstrijden reeks afsluit met een 10e plaats in het klassement, dan is het wel geslaagd.’

Naast een 10e plek in het klassement om de Benelux Cup eindigde Daniëlle, ondanks dat zij de laatste wedstrijd in Landgraaf moest missen door benauwdheid, op een 7e plaats in het Nationale klassement.