Morgen komt projectgroep ‘nieuwe scholen’ voor ’t eerst bijeen

De nieuwe brede school was gepland voor 2018, meer dan wat globale ideeën waren er nog niet. Maar na de brand is alles veranderd. Dinsdag 22 september komt de projectgroep ‘nieuwe scholen’ voor het eerst bijeen. Bij iedereen zit de brand van 24 juni nog vers in het geheugen. Honderden kinderen verloren in vier uur tijd hun school met alle herinneringen. Drie scholen werden hierdoor getroffen. Voor de gemeente een situatie die ze nog niet eerder hadden meegemaakt. Vanaf dag 1 was een team van zo’n 80 stadhuis medewerkers dag en in het begin ook ’s nachts aan het werk. Eerst de veiligheid van de wijk, er zat immers asbest in de gevelplaten. Toen het zoeken nar een noodbehuizing voor de kinderen bij het begin van het nieuwe schooljaar.
En uiteindelijk de vraag en hoe gaan we verder. Daarover heeft de gemeente uitgebreid overlegd met de schoolbesturen. De Bomanssschool kan tot de kerst in Delft blijven maar dan. ’t Prisma zit nu tijdelijk aan de Generaal Vetterstraat maar kan daar niet blijven. Eigenlijk heeft alle de Snijdersschool nu een situatie voor de komende jaren
.
Morgen gaan de schooldirecteuren met de gemeente om de tafel in de eerste bijeenkomst van de projectgroep ‘nieuwe scholen’. Daar zal heel wat werk verricht moeten worden. Blijft het 2018 dat de nieuwe brede school er komt, wordt het eerder, hoe gaat het worden. Belangrijkste is dat de kinderen een goede plek hebben. Dat is wat de prioriteit heeft voor alle leden van de projectgroep.