Kinderen direct thuis in hun nieuwe school

Onder toeziend oog van zo’n 200 leerlingen en hun ouders, opa’s en oma’s opende wethouder Nicole Dierdorp vanochtend de zeven nieuwe ‘semi permanente’ lokalen van de H.J. Snijdersschool. De jongsten, van 4 en 5 jaar en de oudsten van 10 en 11 jaar, hebben nu weer een eigen behuizing na de brand van 24 juli die hun lokalen in as legde. En na tien minuten in de nieuwe school is het alsof ze hier al jaren zitten. “De veerkracht van kinderen is enorm groot”, zegt Ivan Trouwborst, directeur van de H. J. Snijdersschool, “als ze maar een eigen veilig plekje hebben, gaat het snel”.
Voor Iwan is de opening een ontlading. “Sinds de brand hebben we op pieken geleefd. Eerst de impact van de brand, toen de noodbehuizing in onder de meer de Boemerang, toen de voorbereiding voor de bouw van deze lokalen”.

“Het is vooral te danken aan de medewerking van alle partijen dat we dit zo snel hebben kunnen realiseren”, vertelt Nico Dierdorp. Normaal staat er tien weken voor zo’n project, nu is het in twee weken gedaan. De medewerkers van het stadhuis, de bouwer van de lokalen, de Eneco en alle installateurs hebben allemaal een tandje bijgezet.” Maar het resultaat ziet er dan ook perfect uit. Alles werkt. De toiletten, maar ook alle beeldschermen en het internet.
“We moeten nog één lamp ophangen zegt”, Ivan Trouwborst lachend. “Het team heeft wel in een dag alles verhuisd en ingericht”, benadrukt hij.