Rijswijkse nachtwerkers speuren langs de straten

Soms rij je in een straat waar de verlichting het niet doet. Dan realiseer je je pas hoe belangrijk onze lantarens zijn. Deze maand wordt de openbare verlichting langs een groot aantal doorgaande wegen in Rijswijk geïnspecteerd. Dit gebeurt ’s nachts omdat dan goed zichtbaar is welke lichtmasten het niet doen. Tijdens de schouw worden waar mogelijk de kapotte lampen direct vervangen. Deze schouwronde wordt minimaal tweemaal per jaar gehouden. Eén keer in maart/april en nu dus in september. Inwoners melden regelmatig bij de gemeente dat de straatverlichting niet goed werkt. Men vraagt zich af waarom het soms lang duurt voordat lampen worden gerepareerd. Hoe komt dit? Alle storingen gemeld bij het Meldpunt Openbare Ruimte worden direct doorgestuurd naar onze onderhoudsaannemer. Deze pakt de storing gelijk op.
Meestal kan een storing snel verholpen worden door bijvoorbeeld het vervangen van een lamp. Bij veel storingen ligt het niet aan de lamp maar kan er ook een kabelbreuk zijn of is ergens een zekering kapot. Sommige punten vragen om extra aandacht en tijd, zoals lampen boven de trambaan. Het vervangen van één zo’n lamp is erg kostbaar. Daarom wordt ervoor gekozen dit groepsgewijs te doen. Zo wordt heel de straat in één keer vervangen en worden hoge kosten bespaard.

Zoals gezegd heeft de gemeente een speciaal meldpunt openbare ruimte ingericht. Hier kan iedereen storingen melden o.a. storingen aan de openbare verlichting. We zijn hier wel afhankelijk van inwoners die storingen melden. Tip: indien u storingen meldt, is het voor een snelle afhandeling van de storing belangrijk dat het juiste nummer van de betreffende lichtmast wordt doorgegeven.

Het meldpunt is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur op nummer: 14 070. Via het formulier op www.rijswijk.nl/melding-openbare-ruimte kunt u 24 uur per dag reageren.