Kinderboekenweek heeft thema Raar Maar Waar

‘Raar, maar waar!’. Dat is het thema van de komende Kinderboekenweek. Die wordt dit jaar gehouden van 7 tot en met 18 oktober. In de Kinderboekenweek is er van alles te doen bij de Bibliotheek aan de Vliet aan het Generaal Eisenhowerplein 101. In de Kinderboekenweek staan dit jaar natuur, wetenschap en techniek centraal. Het overkoepelende thema is ‘Raar, maar waar!’. Ontdekken en uitvinden. Daar draait het om in de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek in Rijswijk begint op woensdag 7 oktober van 14.00 tot 14.45 uur met voorlezen voor kinderen van 4 – 7 jaar. De toegang is gratis.

Ben je tussen de 6 en 12 jaar? Dan kun je op zondag 11 oktober van 14:00 tot 16:00 uur naar een van de Kinderboekenweekfestivals komen. De hele bibliotheek staat dan op zijn kop. Je kunt allerlei spannende proefjes doen. Er komt een gekke professor op bezoek en we gaan creatief aan de slag. Doe je mee?! De toegang is gratis. Wel even aanmelden op de website.

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek kunt u in de bibliotheek twee gratis uitgaven afhalen. Zolang de voorraad strekt. OP = OP!

De Kinderboekenkrant is er voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Ideaal om kinderen enthousiast te maken voor lezen en ze te helpen met de keuze van hun volgende boek. De Kinderboekenkrant is een bewaarkrant boordevol leestips en veel leuke nieuwtjes over kinderboeken en schrijvers.

Quest, het bekende populairwetenschappelijke tijdschrift, lanceert speciaal voor de Kinderboekenweek Quest JR, een magazine voor nieuwsgierige kinderen! Het tijdschrift past perfect bij het thema Raar, maar waar! want het staat vol verrassende artikelen, interessante weetjes en leuke wetenschappelijke proefjes.