Mooi Oud Rijswijk als inspiratiebron bij jubileumviering

Stichting Buurtschap Oud Rijswijk viert haar 40-jarig jubileum door iedereen in de wijk te vragen iets over Oud Rijswijk te maken. Een schilderij, een tekening, een gedicht, alles mag. Op 9 oktober zijn de werkstukken te zien in het Welzijnsgebouw de Ottoburg aan de Esdoornstraat. De inzendingen worden beoordeeld door een jury onder leiding van wethouder kunst en cultuur Marloes Borsboom. Laat zien hoe mooi Oud Rijswijk is! In het kader van het 40 jarig bestaan van het Buurtschap Oud Rijswijk wordt een wedstrijd georganiseerd. Iedereen kan iets over mooi Oud Rijswijk maken. Voor de beste inzendingen zijn er prijzen en uiteraard worden alle werkstukken geëxposeerd.
Iedereen is eigenlijk best trots op Oud Rijswijk. Veel bezoekers reageren ook enthousiast op het karakter van het “oude dorp”. De mooie straten, de historische panden, de gezelligheid en de vele dingen die er te doen zijn.
In 2015 bestaat de bewonersorganisatie Buurtschap Oud Rijswijk 40 jaar. Dat is aanleiding voor een aantal activiteiten, die zijn vermeld in de thuis bezorgde en ter gelegenheid van het jubileum uitgebrachte Buurtkrant en op de website van het Buurtschap. www.sbor.nl.

Een van die activiteiten is een oproep aan alle bewoners van Oud Rijswijk om zelf iets te maken over mooi Oud Rijswijk. En dat moet lukken, want er is van jong tot oud veel creativiteit in het oude dorp. Het mag van alles zijn. Een schilderij, een tekening, een gedicht, een foto, een collage, een maquette, een borduurwerkje, of wat dan ook, als het maar over Oud Rijswijk gaat.
De werkstukken kunnen worden ingeleverd van dinsdag 29 september tot en met woensdag 7 oktober 2015 bij Museum Rijswijk in de Herenstraat. Het museum is open van 11.00 tot 17.00 uur. Het vermelden van naam, adres, telefoonnummer, emailadres een leeftijd van de maker of maakster is uiteraard van belang.

Op vrijdag 9 oktober 2015 zijn de werkstukken vanaf 17.00 uur tijdens de feestelijke bijeenkomst van het Buurtschap voor iedereen te bezichtigen in het welzijnsgebouw de Ottoburg aan de Esdoornstraat 3a in Rijswijk.

Een jury onder voorzitterschap van wethouder voor kunst en cultuur, Marloes Borsboom, zal de inzendingen beoordelen. Om 18.30 uur worden de winnaars door de wethouder bekendgemaakt. Er zijn prijzen in twee categorieën, namelijk voor kinderen tot en met 12 jaar en voor iedereen boven de 12 jaar.