Eenzaamheid is probleem voor vrijwilligers

Het ouderenadvies van Welzijn Rijswijk en Coalitie Erbij organiseren in de ‘Week tegen Eenzaamheid ‘ een informatiebijeenkomst over eenzaamheid speciaal voor vrijwilligers. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 6 oktober 10:00-12:00 in Woonzorgcentrum Steenvoorde. Er zijn vele vrijwilligers actief die bij eenzame mensen op bezoek gaan. Om de vrijwilligers extra bagage mee te geven over wat eenzaamheid is en hoe het gesignaleerd en aangepakt kan worden biedt Coalitie Erbij in 30 plaatsen in Nederland informatiebijeenkomsten aan. Van Groningen tot Dordrecht en van Diemen tot Venlo.
De informatiebijeenkomst ‘Eenzaamheid, nader beschouwd’ richt zich op het overdragen van kennis: wat is eenzaamheid, hoe vaak komt het voor, wat zijn de oorzaken en gevolgen en wat kan je doen tegen eenzaamheid? Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling met betrekking tot het signaleren en aanpakken van eenzaamheid. De informatiebijeenkomst is gratis toegankelijk voor hen die in hun vrijwilligerswerk te maken krijgen met eenzame mensen. Dus kom erbij, leer en praat samen over eenzaamheid!

Aanmelden informatiebijeenkomst
Iedere vrijwilliger die te maken heeft of krijgt met eenzaamheid gedurende zijn of haar werk kan zich voor de informatiebijeenkomst aanmelden. De informatiebijeenkomst wordt aangeboden door het ouderenadvies van Welzijn Rijswijk en Coalitie Erbij.
Voor meer informatie over de informatiebijeenkomst en om u aan te melden, kunt u contact opnemen met de ouderenadviseurs 070-757 92 39, e-mail: ouderenadviseur@welzijn-rijswijk.nl