Politie controleert iedere auto die de wijk in gaat

De Rijswijkse politie controleert op dit moment alle bestuurders die de wijk tussen het Hendrik Ravesteinplein en de Frans Halskade in en uit gaan. “Zo weten we wie zich in deze wijk op straat begeeft”, aldus de politie in de brief die de gecontroleerde bestuurders krijgen. In de wijk vinden nog steeds woninginbraken plaats. Vandaar deze politie-actie. Inbrekers zijn vooral actief in de maanden dat het vroeg donker is Reden voor de politie om bekende woninginbrekers scherp in de gaten te houden. “Agenten op straat hebben relevante informatie om zo zoveel mogelijk woninginbraken te voorkomen en uiteraard is de politie extra aanwezig in die wijken waar veel wordt ingebroken”, aldus de politie.
De politie vraagt iedereen die iets verdachts ziet in de wijken dit te melden. En dan denkt ze aan een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die men niet vertrouwd. “Noteer zoveel mogelijk details en bel direct de politie via het alarmnummer 112”.

Een reactie van een bewoner: “Er zijn in de straten al kruisjes ontdekt bij de deurbellen achter de namen. De politie is hier van al op de hoogte gesteld. De buurt is al waakzaam maar het strandwalfestival staat nu voor de deur. En iedereen wilt er graag op uit om te feesten. De buurtbewoners moeten verder in Rijswijk gewaarschuwd worden. En opletten dat alles bij hun thuis goed de ramen en deuren gesloten zijn”.