Veronique Sodano, Rijswijkse met Italiaanse roots

Vanavond, dinsdagavond was de derde en finale repetitie Strandwalkoor in de Bonifatiuskerk. Uiteraard onder bezielende, muzikale en enthousiaste leiding van Gregor Bak. En met gastzangeres Veronique Sodano “Ik ben geboren in Rome in de Ferrari van mijn vader, opgegroeid in het altijd bruisende Rijswijk”, zegt zij. “ Al sinds ik mij kan herinneren wilde ik spelen, zingen, op een podium staan en als je iets maar graag genoeg wil…….nou ja, om de moderne filosoof Gerard Joling maar eens te quoten (want dat kan natuurlijk niet vaak genoeg): “Ik leef mijn droom” .
In tegenstelling tot wat veel mensen denken heeft zij niet de Kleinkunst academie gedaan, maar het Conservatorium in Den Haag en in tegenstelling tot wat andere dan weer denken; niet de klassieke zang opleiding, maar jazz zang.

Jazz?

“Ja jazz, omdat ik ook een muzikant wilde zijn, met verstand van harmonie en melodie om daarmee mijn eigen liedjes te kunnen maken. En hoe kom je dan van jazz naar cabaret?? Oh had ik dat niet gezegd? Ik praat veel en graag en veel. Oh ja en improvisatie en een soort van lucht, openheid, spontaniteit en interactie met het publiek zijn de meest duidelijke raakvlakken”.