Mariaschool Rijswijk viert 100-jarig feest

De Mariaschool in Rijswijk aan de Van Vredenburchweg 75 in Rijswijk bestaat 100 jaar. Dit gaat zij vieren met een heuse feestweek voor 261 leerlingen. De feestweek start maandag 14 september, dan geeft Burgemeester Bezuijen het startschot en is er een lawaaioptocht door de wijk Op dinsdag 15 september gaat iedereen op schoolreis. Op woensdag 16 september organiseert de school Maria’s got talent, waarbij kinderen een leuke act kunnen opvoeren. Op donderdag 17 september maken de kinderen een muzikale wereldreis. Onder leiding van BandEvent ontvangen de leerlingen een muzikale workshop. Om half drie zal er een muzikaal optreden plaats vinden met de hele school. Op vrijdag 18 september is op sportpark Vredenburch een sportdag.
Adjunct-directeur Hèlen Jutte kijkt met haar team uit naar de feestweek.
‘’Afgelopen jaar hebben we samen met de Ouderraad een aantal activiteiten georganiseerd waarbij we extra geld hebben opgehaald om de activiteiten te kunnen betalen. We organiseerden onder andere een sponsorloop voor de kinderen, een bingo voor de ouders, met mooie prijzen geschonken door winkeliersvereniging Oud-Rijswijk. Afgelopen Kerst verkochten we mooie knutselwerkjes gemaakt door de leerlingen van de Mariaschool. Met deze activiteiten hebben we een leuk bedrag kunnen ophalen waardoor we een aantrekkelijk feestprogramma hebben kunnen organiseren voor de leerlingen. We hebben er erg veel zin in!”

Reünie
De feestweek eindigt met een reünie op de zaterdag van 16.00 – 19.00 uur voor leerkrachten en oud-leerlingen. Kent u nog iemand die ooit les heeft gegeven op deze school of leerling is geweest dan kan hij/zij zich nog aan melden de website van de school.

Meer info leest u www.facebook.com/Mariaschool100jaar..