Beter voor Rijswijk: Blijf van de blauwe zones af!

Het standpunt van Beter voor Rijswijk is duidelijk. De blauwe zones moeten blijven. Ze zien daarom ook niets in het plan van de gemeente om de parkeerschijf af te schaffen. De gemeente heeft het plan geopperd om de blauwe zones te vervangen door betaald parkeren met betaalautomaten. Juan Carlos Paredes, raadslid van de partij liet vandaag aan Omroep Rijswijk weten dat hij juist meer blauwe zones wil. ‘Een mooi voorbeeld is In de Boogaard. Daar kun je in het weekend een kanon afschieten en je zult niemand raken. Mensen kunnen niet betaalbaar parkeren rondom het winkelcentrum en dus komen mensen niet meer. Een mooi voorbeeld van hoe het wel kan is het Stadshart in Zoetermeer en winkelcentrum Leidsenhage. Daar is het parkeren gratis.’
Beter voor Rijswijk ziet betaald parkeren niet zitten. ’En daar waar je het betaald parkeren zou willen handhaven, moet je dat niet gaan volgooien met parkeerautomaten. Deze zijn duur in de aanschaf en binnen een paar jaar verouderd, vanwege de betaalmogelijkheden via de mobiele telefoon.’

Volgens Paredes is het uitgeven van een vergunning voor alle Rijswijkers het beste. Gelijke Monniken, Gelijke Kappen en het liefst gratis, of anders tegen een kleine vergoeding. Ook neem je het probleem van de schuinparkeerders weg. Dat zijn de Hagenezen die nu hun auto over de grens komen zetten in Rijswijk en vervolgens met de fiets naar hun werk in Den Haag gaan.’ Daarnaast wil de partij overal rondom scholen, winkelcentra en het station blauwe zones aanleggen waardoor Rijswijk gastvrijer wordt voor mensen buiten de regio voor kort verblijf. Voor een langer verblijf van ‘gasten’ moeten er dagkaarten komen.

Marc Weterings van Beter voor Rijswijk: “De blauwe zones en de ‘Kiss & Ride’ plekken rondom scholen zijn perfect voor moeders en vaders die hun kinderen brengen en halen. Ik moet er niet aan denken dat we deze grote groep mensen 2x per dag, 5 dagen in de week met een zak Euro’s van huis moeten sturen om constant de betaalautomaten te vullen.

Komende dinsdag zal de partij vragen stellen in het forum aan wethouder René van Hemert, aangezien hij met dit onderwerp belast is.