30-jarig jubileum tennisschool Jan de Rook

Het college van burgemeester en wethouders krijgt Dinsdag 8 september om 13.00 uur bij Tennispark Welgelegen in Rijswijk het eerste exemplaar van het jubileum magazine van Tennisschool Jan de Rook overhandigt. Aansluitend nemen zij deel aan een tennisclinic. Aanleiding is het 30-jarig bestaan van Tennisschool Jan de Rook. Sinds 1985 verzorgt Tennisschool Jan de Rook tennistrainingen op verschillende locaties. Met name de laatste jaren zijn ze sterk vertegenwoordigd in de regio. Tennisschool Jan de Rook geeft recreatieve groepstrainingen voor volwassenen, jeugdtrainingen en op maat gemaakte arrangementen voor het bedrijfsleven.
Sinds 2009 is er een nauwe samenwerking met Solid Tennis Academy. De jeugdafdelingen zijn een kweekvijver voor Solid en getalenteerde kinderen kunnen een enorme doorstroom krijgen naar landelijk en internationaal niveau. Tennisschool Jan de Rook faciliteert tennis trainingen voor kinderen vanaf 4 jaar tot aan de drukke zakenman of vrouw die zijn of haar spel weer verbeteren en de conditie op peil wenst te houden.

Sinds 2007 staat de tennisschool onder leiding van Alex Luneman. Tezamen met 14 trainers streven ze elke training naar vooruitgang maar ook plezier is een belangrijk aspect. Elke trainer heeft zijn eigen specialiteiten maar is opgeleid om een uitgebalanceerd programma te draaien die is ontwikkeld als leidraad binnen de school. De doorstroom naar de nationale top wordt gecoördineerd door Alex Luneman en Marvin Cijntje (Solid Tennis Academy). Deze samenwerking die nog niet eerder is toegepast binnen het Nederlandse tennis werpt na 1,5 jaar zijn vruchten al af. Een aantal kinderen uit de kweekvijver van Tennisschool Jan de Rook zijn reeds doorgestroomd in een uitgebalanceerd programma die leidt tot dagelijkse trainingen op en om een tennisbaan.

Resultaten spelen hier een belangrijke rol in een uitgewerkt toernooiprogramma die de kinderen in het seizoen moeten afwerken, per slot van rekening wordt er naar gestreefd om uit ieder kind het maximale te halen wat haalbaar is.