Informatie is je paspoort naar de maatschappij

“Informatie moet toegankelijk zijn voor iedereen. Het is je paspoort naar de maatschappij. Ook voor mensen met een leesbeperking”, vindt Maarten Verboom, directeur van Dedicon in Rijswijk en Grave. Wethouders Nicole Dierdorp en Björn Lugthart brengen maandag 7 september om 15.00 uur een bezoek aan het bedrijf aan de Van Markenlaan 3 in Rijswijk. “We doen er alles voor om het leven voor mensen met een leesbeperking makkelijker te maken”, aldus Maarten Verboom. “Jaarlijks worden er maar liefst 1,2 miljoen gesproken lees- en studieboeken bij de mensen thuisbezorgd”.
Bij Dedicon zetten medewerkers en vrijwilligers zich dagelijks in voor toegankelijke informatie. Het bedrijf ontwikkelt ook vormen van anders lezen. Daardoor kan iedereen lezen wat hij wil in de vorm die bij hem past. Deze alternatieven helpen scholen, bibliotheken, uitgevers en bedrijven om informatie te delen met iedereen.

De wethouders krijgen tijdens hun bezoek informatie over de organisatie Dedicon en over hun locatie in Rijswijk. Na een rondleiding gaan zij in gesprek over verschillende onderwerpen zoals taalontwikkeling, onderwijs, economische ontwikkelingen en vrijwilligers.