Bladkorven keren terug in straatbeeld

De eerste blaadjes vallen alweer van de bomen. De herfst dient zich aan. Om u te helpen bij het opruimen van de bladeren uit uw tuin, van de stoep op straat, stelt de gemeente 50 bladkorven ter beschikking. Een korf in uw straat kunt u bestellen via het meldpunt openbare ruimte. De gemeente plaatst de korven op volgorde van aanmelding, Wees er dus snel bij. De korven zijn uitsluitend bestemd voor bladafval en worden tweemaal per week met een speciale machine leeggezogen. Ander (tuin)afval, zoals bijvoorbeeld takken, veroorzaakt problemen bij het opzuigen doordat de zuigslang verstopt raakt. Als ze constateren dat in bepaalde korven geregeld ander afval zit, halen ze de korf weg.
Samen schoonmaken
Wethouder Ronald van der Meij (o.a. beheer openbare ruimte en groen) juicht de korfactie toe. “Zeker in de herfst, met die enorme hoeveelheid bladeren op straat en in de tuin, moeten we samen, inwoners en gemeente, zorgen dat de openbare ruimte schoon is.”
Zodra de locaties bekend zijn, laten we dat weten via onze gemeentesite. Als er geen korf in uw straat komt, kunt u het bladafval kwijt in de GFT-container.