Rijswijkse scholieren maken verrassende gedichten

Woensdagmiddag 2 september jureerden wethouder Nicole Dierdorp samen met Liesbeth Junger, het brein achter ‘Stoere Moeders in actie tegen Pesten’ en Jos Bolte, raadslid voor de PvdA de gedichtenwedstrijd van het Strandwalfestival. Als volwassenen stel je een thema vast voor de gedichtenwedstrijd in het kader van het Strandwalfestival. Rijswijkse basisschoolleerlingen vraag je vervolgens gedichten te maken met als thema de Vrede Van Rijswijk. Vanaf dat moment word je verrast over de gedichten die dat oplevert.
Er zijn gedichten die uitblinken door een verfrissende woordkeus, maar eigenlijk doen ze je allemaal even nadenken. Kinderen worden veel meer beïnvloed door al het nieuws over oorlogen om ons heen dan we misschien wel denken. Vaak komen ze ook met heel originele gedachten. De verleiding is groot om deze gedichten te gebruiken als lesmateriaal om aan de hand daarvan met de klas over actuele situaties te praten.

De winnaar/ winnares wordt uiteindelijk tijdens de opening van het Strandwalfestival op vrijdagavond 11 september bekend gemaakt.