20 april wordt het openbaar vervoer drie minuten stilgelegd

Op zaterdag 20 april wordt het openbaar vervoer in Nederland om 22.30 uur stilgelegd. Drie minuten lang zullen onder andere de NS, RET, HTM en de GVB hun vervoersmiddelen stil zetten op de (spoor)wegen. Dit doen zij als protest tegen geweld tegen OV-medewerkers.

“Totaal onacceptabel”
Dit komt na een heftig incident waarbij een hoofdconductrice en machinist van de NS werden mishandeld door een groep jongeren: “Een afschuwelijk incident”, aldus Jaap Bierman, algemeen directeur van HTM. “Ook wij zijn het afgelopen jaar geconfronteerd met een aantal geweldincidenten tegen onze collega’s. Totaal onacceptabel. Daarom protesteert HTM samen met alle OV-bedrijven tegen de agressie die te vaak voorkomt. Ook onze trams en bussen staan op zaterdag om 22.30 uur 3 minuten stil.”

Extra maatregelen
Ook collega stadsvervoerders GVB en RET doen mee aan de actie, net als andere OV-bedrijven. Hiermee wil het openbaar vervoer een dringend signaal afgeven aan de politiek en de overheid. Naast het stilzetten van voertuigen op zaterdagavond, neemt HTM extra veiligheidsmaatregelen. Bijvoorbeeld het plaatsen van camera’s bij haltes.