Bonifatiuskerk bruist tijdens het Strandwalfestival

Er valt weer veel te beleven in en door de Bonifatiuskerk tijdens het Strandwalfestival. Net als in voorgaande jaren is de Bonifatiuskerk weer zeer actief bij het Strandwalfestival betrokken. Op zaterdag 12 september verzorgt onze Rijswijkse kerk een van de vijf podia op de Strandwalboulevard. De kerk zelf is 12.00 tot 17.00 uur geopend. Muzikale optredens worden verzorgd door zangkoor Te Wervelingen (12.15 uur), Europolonia – Klassiek (12.30 uur), Projektkoor Rijswijk (13.30 uur), Tollensensemble (14.30 uur), Christelijk koor Inspirited (15.30 uur) en het Concertkoor Rijswijk (16.30 uur). De presentatie van het programma in de Bonifatiuskerk is in handen van Yoeri van Hoek.
Rondleidingen
Om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur verzorgt Marko Bucic rondleidingen in de kerk. Belangstellenden voor het grote Kam en Van der Meulenorgel kunnen terecht op de koorzolder. Gerard Legierse, verbonden als organist/dirigent aan de Bonifatiusparochie, maakt u graag deelgenoot van dit prachtige hoofdorgel uit 1840, een van de drie orgels die deze kerk rijk is.
Tekenen en fotografie
Cathelijne Legierse verzorgt workshops tekenen. De keuze is divers en voor alle leeftijden: manga/anime, mandala, kleurplaten maken, kleurplaten inkleuren (ook voor volwassenen!), landschap (perspectief), arceren en stilleven.
Fotoclubs
De drie Rijswijkse fotoclubs F22, F70 en fotoclub Rijswijk exposeren met het werk van hun leden in de Bonifatiuskerk. Fotografen van F22 en F70 hebben de afgelopen maanden ter gelegenheid van het Strandwalfestival foto’s genomen van kunstwerken in Rijswijk. Deze foto’s hangen nu in etalages van winkels en bedrijven en in openbare ruimtes in Rijswijk. Deze foto’s zijn ook te zien op deze expositie. Fotoclub F22 laat zien hoe de foto’s tot stand zijn gekomen. Fotoclub F70 verzorgt naast de expositie ook nog workshops waarin je alles over de kunst van de fotografie hoort en je zelf de camera ter hand kunt nemen.

Mondriaanstichting
Ook de Mondriaanstichting is met een informatiestand aanwezig. De Mondriaanstichting leidt schilders, houtbewerkers en andere vaklieden op. Op Open Monumentendag (12 en 13 september) staat zowel de kunst als het ambacht in en rond het monument centraal. De neogotische Bonifatiuskerk uit 1897 is als rijksmonument bij uitstek de plaats waar kunst en ambacht samenkomen