Rijswijkse Kiwa en Zaltbommelse R2B gaan samenwerken

Kiwa gevestigd aan de Sir Winston Churchillaan in Rijswijk en R2B Inspecties in Zaltbommel bundelen hun inspectie-, audit- en opleidingsactiviteiten in de brand- en inbraakbeveiligingssector. De samenwerking biedt volgens beide partijen het voordeel van een one-stop-shop. De kennis en ervaring van R2B vormt een aanvulling op het bestaande portfolio van Kiwa in deze markt. Kiwa biedt op haar beurt R2B toegang tot een breed Europees netwerk .“Door de samenwerking ontstaat in Zaltbommel een specialistisch bedrijf met zo’n 150 medewerkers dat een compleet dienstengamma biedt voor (fire) safety en security op het terrein van leven, eigendom en milieu.Door samen te gaan met Kiwa kan een breed Europees netwerk aanbieden en verrijken we ons dienstenportfolio op het gebied van (fire) safety en security met complementaire expertise in uiteenlopende Europese accreditaties en notificaties, zegt Anton van Ballegooijen, directeur bij R2B Inspecties.
Ook op het gebied van opleidingen kunnen beide partijen, in een wereld waarin overheidseisen steeds verder worden aangescherpt en de behoefte aan kennis en ondersteuning hand over hand toeneemt – nog beter ondersteunen. De huidige (inspectie)werkzaamheden worden voortgezet vanuit Zaltbommel.
Kiwa is een onafhankelijke organisatie die hooggekwalificeerde certificering als haar kernactiviteit heeft. Dit wordt ondersteund met inspectie, keuring, technologie, training en data services. Kiwa bouwt voor klanten aan vertrouwen in producten, processen, systemen en mensen in vrijwel alle marktsegmenten, variërend van energie- en drinkwatervoorziening, bouw, mobiliteit, veiligheid, zorg, food, feed & farm tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf is al jaren actief op de markt voor (fire) safety en security. Kiwa heeft meer dan 1.600 medewerkers in ruim 50 vestigingen in negen Europese landen, Turkije, China, Zuid-Korea, Taiwan, India en negen landen in Latijns-Amerika.