Het is net alsof we elke dag op schoolreis gaan!

De leerlingen van de Godfried Bomansschool gaan maandag met de bus naar hun nieuwe tijdelijke school in Delft. Vandaag, zaterdag, konden de kinderen met hun ouders hun nieuwe school al komen bekijken. Omroep Rijswijk was door de directie uitgenodigd om ook een kijkje te nemen. De ouders vonden het er mooi uitzien en vooral de lokalen erg licht. De leerlingen van de Godfried Bomansschool vinden de nieuwe tijdelijke school veelal mooier dan de oude school. De leerlingen worden vanaf maandag iedere dag gebracht en gehaald met bussen die door de school worden ingezet.
Op de eerste schooldag zullen er meer bussen rijden omdat de ouders dan met de kinderen meegaan. De dagen erna gebeurt dit onder begeleiding van de leraressen, want zoals directeur Karin van den Berg in gesprek met Omroep Rijswijk vertelt: ‘Bij ons op school op school werken alleen juffen.’

Omroep Rijswijk interviewde ook verschillende kinderen van de Godfried Bomansschool. ‘Het is net alsof je elke dag op schoolreis gaat’ aldus een leerling die ook bij de open dag aanwezig was. Sommige kinderen vinden het ook een raar gevoel om niet meer zelf naar de school te kunnen fietsen.

Directeur Karin benadrukte dat wethouder van onderwijs, Nicole Dierdorp, erg betrokken is bij de veiligheid en de ……… en dat ze alle vertrouwen heeft dat het goed gaat komen, maar dat het zoeken naar een definitieve oplossing tijd kost.

Ook Fractiemedewerker Marc Weterings van Beter voor Rijswijk nam een kijkje op de nieuwe school. Zijn zoontje van 4 jaar gaat vanaf maandag naar de school in Delft. ‘Er is natuurlijk keihard gewerkt, ook door de wethoudster, mevrouw Dierdorp en door Karin, de directrice. De lokatie ziet er gewoon keurig uit, eerlijk is eerlijk!’

Bekijk hier het videoverslag