Schoolspullenpas is met 393 aanvragen een succes

183 kinderen moeten aanvraagformulier nog terugsturen !!!
Bijna 400 kinderen in Rijswijk hebben de Schoolspullenpas ontvangen. Dat is bijna 70% van het totaal aantal Rijswijkse kinderen dat hiervoor in aanmerking komt. Met deze pas kunnen de kinderen schoolspullen kopen bij de aangesloten lokale winkels. Wie nog geen Schoolspullenpas heeft aangevraagd, kan dat nog doen tot 1 september.
De gemeente Rijswijk verstrekt de Schoolspullenpas in samenwerking met Stichting Leergeld Den Haag aan kinderen van gezinnen met een laag inkomen. Hiermee kunnen zij schoolspullen kopen bij V&D, Hema, Bruna en Perry Sport. De verstrekking van de pas is in principe eenmalig en geldt voor het schooljaar 2015-2016. De waarde van de Schoolspullenpas is € 50,- voor kinderen in het basisonderwijs, € 150,- voor kinderen in het voortgezet onderwijs en MBO-BOL en € 300,- voor kinderen in de brugklas.

De afgelopen weken is aan 576 Rijswijkse kinderen met een Ooievaarspas een aanvraagformulier gestuurd voor de Schoolspullenpas. Inmiddels hebben 393 kinderen de pas ontvangen.

Dat betekent dat 183 kinderen die een aanvraagformulier thuisgestuurd hebben gekregen, het formulier niet hebben teruggestuurd om de Schoolspullenpas aan te vragen. Zij hebben hiervoor nog tot 1 september de tijd.