Kentucky Fried Chicken komt naar Rijswijk

De bouwplannen aan de Vrijenbanselaan in het zuidoosten van Rijswijk, vlak naast de A13, gaan door. Tegen de bouwplannen, die door de gemeente ter inzage zijn gelegd omdat het bestemmingsplan moest worden gewijzigd, zijn geen bezwaren ingebracht. Op het terrein, dat al jaren braak ligt en dat in al die tijd niet is onderhouden, komt een benzinestation van Shell en een vestiging van de fastfood-keten Kentucky Fried Chicken. De locatie ligt vlak naast de oprit naar de A13, richting Rotterdam. Al eerder werden er plannen gemaakt voor het gebied. Zo zou er een autoshowroom komen en een groot kantoorgebouw. Door de ingezakte markt voor nieuwe kantoren kon dit plan niet worden gerealiseerd.
Het benzinestation met bijbehorende shop komt op een kavel van 2850 m2. Het KFC-restaurant zal inclusief parkeerterrein en andere voorzieningen zo’n 4000 m2 in beslag nemen.

Er is inmiddels begonnen met het bouwrijp maken van het terrein. Volgens planning wordt in september met de bouw van het kiprestaurant begonnen. Dit zal dan nog voor de jaarwisseling klaar zijn.

De komst van de fastfood-keten is ook goed nieuws voor de bewoners van de Haagse stadswijk Ypenburg, die direct aan de andere kant van de A13 ligt.

Bekijk de foto’s van de lokatie waar KFC gebouwd gaat worden