150 extra bewaakte plaatsen Biesieklette In de Bogaard

Wethouder René van Hemert en directeur Biesieklette Herman de Graaff openen maandag 14 november om 9.00 uur de vergrote Biesieklette fietsenstalling in winkelcentrum In de Bogaard (bij de AH). De fietsenstalling van Biesieklette op het Bogaardplein heeft er 150 extra bewaakte stallingplekken bij gekregen voor fietsen en brommers. De extra bewaakte stallingruimte is gerealiseerd door de naastgelegen onbewaakte fietsenstalling aan het bewaakte gedeelte toe te voegen.

Eind vorig jaar is een tweejarige proef gestart in samenwerking met Biesieklette. Vanaf dat moment is het stallen in de Biesieklette aan de Prins Johan Friso Promenade en Prinses Beatrixlaan gratis. Uit cijfers blijkt dat het aantal bezoekers van de fietsenstallingen bijna is verdrievoudigd. Van 50.000 naar 15.000 er jaar.  Met dit initiatief bevordert de gemeente Rijswijk het gebruik van de fiets en dringt het fietsendiefstal verder terug.

Mensen met een E-bike’s kunnen deze gratis opladen. Ook is er mogelijkheid om een kinderbuggy te huren. Beide stallingen hebben een openbaar (invalide) toilet.