Bibliotheek Rijswijk – Er gaat een wereld voor je open!

De bibliotheek van Rijswijk is volledig verbouwd en heropent op zaterdag 18 juli om 10:00 zijn deuren en biedt de mogelijkheid om gratis in alle rust een boek of de krant te lezen, op computers te werken of gebruik te maken van internet. Dit is gratis voor leden. Er is veel verbouwd en hard gewerkt aan een nieuwe inrichting. Zo zijn muren gesloopt en is er een nieuwe vloer gelegd. Voor deze inrichting van de bibliotheek in Rijswijk maakte de architect gebruik van het ontwerp voor de bibliotheken in Leidschendam en Voorburg. Die werden respectievelijk in 2013 en in 2014 opnieuw ingericht.
De bibliotheek Rijswijk valt onder dezelfde organisatie en door gebruik te maken van elkaars uitstraling kunnen ze een universeel beeld naar buiten geven. Daarnaast is het ook een trend in bibliotheken om gebruik te maken van de retailformule. Het uitgangspunt is ‘nieuwe dingen ontdekken’.

Feel Good Radio Rijswijk sprak met Gary Kort, beleidsmedewerker en hoofd PR van Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk.

‘Zaterdag gaan we voor iedereen open. Het officiële fotomoment tillen we even over de zomer heen. Op donderdag 3 september zal Marloes Borsboom, wethouder van Kunst en Cultuur tezamen met directeur Harm Smit de bibliotheek echt openen.’ aldus Gary.

Op de vraag wat er vernieuwd is in de bibliotheek reageert hij trots: ‘Een wandeling door de bibliotheek van Rijswijk moet een beleving zijn. Mensen moeten denken ‘Hé, wat is het hier leuk!’

In de bibliotheek zijn de thema’s ingedeeld in werelden. Je zou het de verschillende belevingswerelden kunnen noemen. Zo is er o.a. ‘Beeld & Geluid’, maar ook ‘Literatuur en Cultuur, maar ook ‘Liefde en Leven’.

De positieve beleving gaat echter verder dan alleen de werelden, want er is in de opzet en presentatie van de boeken ook gekozen om niet meer alleen de rug van een boek te laten zien, maar de hele voorkant wordt getoond. Op deze manier wil de bibliotheek proberen om bezoekers te prikkelen en uit te nodigen om ook eens een onbekend boek te lezen omdat ze geraakt worden door de uitstraling.

‘We hebben bij het meubilair gekozen voor mooie presentatiedisplays. Een bezoek aan de bibliotheek mag echt een ontdekkingsreis zijn. Vroeger stonden schrijvers ook van A tot Z en moest je op de naam van een schrijver zoeken. Nu staan ze verspreid in ‘werelden’ en is de kans om iets nieuws te ontdekken veel groter geworden, aldus Gary van de bibliotheek in Rijswijk.

18 juli is iedereen welkom om een kijkje te nemen en zich te laten verrassen door de nieuwe inrichting in de vernieuwde bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101.