12 oktober: bijeenkomst “Senioren en (cyber)veiligheid” – veiliger online!

In het nieuws hoort u dagelijks over onveilige dingen op het gebied van technologie. Verreweg de meeste gevallen – ongeveer 85 procent – is veroorzaakt door menselijke fouten, natuurlijk meestal perongeluk. Daarom zijn mensen die minder verstand hebben van technologie en het Internet tegenwoordig helaas meer vatbaar voor dit soort onveilige situaties. Gemeente Rijswijk wil mensen hier graag bij helpen, en daarom hebben ze de bijeenkomst “Senioren en (cyber)veiligheid” georganiseerd.

Gevaarlijke trucjes
Babbeltrucs, computervirussen, phishing, hacking en een honderd verschillende soorten fraude – dat zijn voorbeelden van de gevaren waarmee men op het Internet te maken kan krijgen. Hoe zijn deze te herkennen? Wat kan er gedaan worden om ervoor te zorgen dat het jou niet overkomt? Samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) zal de avond zich richten op het verdiepen in de risico’s van de huidige digitale wereld. Hierbij hoort natuurlijk ook uitleg over manieren om jezelf te beschermen.

Wanneer?
De voorlichting zal plaatsvinden in het Rijswijks Lyceum, Karmozijnstraat. Dit op 12 oktober om 19:00 – met inloop vanaf 18:45. Er kan ingeschreven worden tot 10 oktober via organisatiebureau@rijswijk.nl en voor vragen is het telefoonnummer 14 070 bereikbaar. Laten we samen alert blijven!