FoodTube kanaal voor Niven Kunz

Vanaf vanmiddag 15.00 uur krijgt Niven Kunz zijn eigen videokanaal op FoodTube.nl. Niven gaat op FoodTube.nl mensen inspireren meer met groente als basis te koken, volgens zijn 80/20 principe: 80% groente, 20% vlees of vis.In de eerste video’s gaat Niven aan de slag met asperges, snijbonen, bloemkool, rabarber en laat hij enkele technieken zien. Daarna zullen op regelmatige basis nieuwe video’s volgen. Niven Kunz (34) heeft met zijn restaurant NIVEN in Rijswijk al bijna tien jaar een Michelin-ster. Inspiratie haalt hij uit zijn eigen ‘achtertuin’: Het Westland, Midden-Delfland en Het Groene Hart. Seizoen en marktaanbod bepalen zijn menu. In 2015 verkozen 500 collega’s NIVEN tot Beste Groenterestaurant van Nederland. Niven is ook een van de oprichters van Dutch Cuisine. Een beweging die oproept de Nederlandse keuken te herontdekken.

Ronald Hoeben over Niven: “Onze filmpjes over vlees worden al heel goed bekeken, maar we vinden het ook belangrijk om groente een podium te geven. In Nederland is Niven daarvoor dé aangewezen persoon. Hij kookt seizoensgebonden, gooit niks weg en stuurt mensen buiten de gebaande paden. We zijn dus heel trots dat hij bereid is zijn kennis en creativiteit via FoodTube.nl te delen.”

FoodTube is de nr.1 gastronomische videosite waar topkoks, wijnkenners en andere professionele levensgenieters hun geheimen en kennis delen. De experts van FoodTube bieden liefhebbers inspiratie, tips, recepten, verhalen en achtergronden over lekker eten, lekker drinken én lekker leven. FoodTube is een initiatief van culinair journalist Ronald Hoeben en wijnschrijver Harold Hamersma.

Altijd al een dag willen meelopen in de keuken van Niven Kunz?
Niven biedt de unieke gelegenheid voor een ‘kijkje in de keuken’ van restaurant NIVEN. Hij roept hobbykoks op zich voor 1 augustus aan te melden via www.tastytalent.nl. Samen met Julius Jaspers beoordeelt Niven de ingezonden signature dishes tijdens de ‘live’ finale in de Jaarbeurs Utrecht. De winnaar loopt een dag mee in de keuken van Niven Kunz.

Website: FoodTube.nl