Zomeractiviteiten van de Ontdekkers komen er aan

Van maandag 13 juli t/m vrijdag 24 juli kunnen kinderen in Rijswijk weer volop meedoen aan de gratis zomeractiviteiten van de Ontdekkers. En dit jaar staan er een paar bijzondere activiteiten op het programma, zoals het Rijswijks Open Podium, winkelstraat op z’n kop, schapen scheren en natuurlijk veel sportactiviteiten. 13 – 17 juli: Rijswijks Open Podium en Sport & FunIn de eerste week van de vakantie kunnen kinderen lekker creatief en sportief aan de gang.
Tijdens het Rijswijks Open Podium werken kinderen van 9 – 13 jaar een week lang aan toneel, muziek en dans. Kinderen nemen alle dagen deel aan de verschillende lessen en op vrijdag is er een optreden voor echt publiek. Kinderen hoeven geen podiumervaring te hebben om mee te doen, maar het is wel belangrijk om je voor 10 juli aan te melden.

Daarnaast is er deze week Sport & Fun voor kinderen van 4 – 13 jaar. Iedere ochtend kan er bij Club te Werve worden meegedaan aan leuke sporten, zoals tennis, voetbal, hockey, karate en volleybal. Op woensdag zijn er estafettespelen en op donderdag een zeskamp met atletiek en touwtrekken.

Alle activiteiten in de eerste vakantieweek vinden van 9:30 – 12:00 uur plaats bij Club Te Werve in Rijswijk.

20 – 24 juli: Winkelstraat op z’n kop, schapen scheren, waterpret en nog veel meer
In de tweede vakantieweek is er van alles te doen op verschillende locaties in Rijswijk.
Op maandag wordt de Herenstraat in oud-Rijswijk op z’n kop gezet met oud-Hollandse spelletjes, zoals levend cluedo, kwartet en bingo. Op dinsdag kunnen kinderen bij buitenzwembad De Put terecht voor waterpretspellen. Op woensdag wanen de kinderen zich op het strand op het zandveld bij KRSV Vredenburch tijdens Strandpret.

Ook staat er op woensdag een heel bijzondere activiteit op het programma, namelijk het drijven en scheren van schapen. Kinderen gaan samen met schaapsherder Oosthoek op pad met zijn schapen aan de rand van de Muziekbuurt. Kinderen helpen de herder bij zowel het drijven als het scheren. Op donderdag zijn er speciale activiteiten voor jongens en meisjes tijdens het Boys & Girls Event en op vrijdag wordt de week afgesloten met een heus buitenspeelfestijn bij Refleks. Aanmelden voor activiteiten in de tweede vakantieweek kan t/m 17 juli.

Voor aanmelding voor de gratis zomeractiviteiten van de Ontdekkers of voor meer informatie kun je terecht op www.ontdekkersrijswijk.nl.