Zoektocht naar vrijwilliger van het jaar van start

In Rijswijk zijn veel vrijwilligers actief. Een belangrijke groep mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen. Vanaf vandaag start de zoektocht naar vrijwilliger van het jaar. Een mooi moment om eens na te denken wie zich in jouw omgeving inzet als vrijwilliger voor anderen en hiervoor een extra waardering verdient. Tot 1 juli kun je een vrijwilliger voordragen die eind 2017 zal worden uitgereikt.

Dit jaar gaat het anders dan voorgaande jaren. Er zijn vier categorieën waarin prijzen worden uitgereikt:

  1. Jongeren (tot 25 jaar)
  2. Individueel (vanaf 25 jaar)
  3. Groep (vanaf 3 personen)
  4. Buurtinitiatief (initiatieven vanuit de buurt of wijk, groep of individueel, die bijdragenaan de samenhang in de straat, buurt of wijk)

Actieve inwoners
Het maakt niet uit hoe lang iemand al vrijwilligerswerk doet, of voor hoeveel uur per week. Belangrijk is vooral wat het vrijwilligerswerk betekent voor Rijswijk. Met de categorie buurtinitiatief kan ook de ongeorganiseerde vrijwilliger en actieve inwoner in aanmerking komen voor een prijs. Iedereen kan per categorie één persoon of groep voordragen.

Nominaties
Uit de voordrachten nomineert de jury onder voorzitterschap van wethouder Marloes Borsboom, in juli vijftien vrijwilligers, verdeeld over de categorieën. Deze genomineerden komen in aanmerking voor de prijs per categorie. Van deze vijftien genomineerden worden portretten gemaakt waaruit blijkt hoe waardevol hun inzet is.

Stemmen
In juli krijgen de aanmelders te horen of de door hen voorgedragen vrijwilligers zijn genomineerd. Ook worden dan de genomineerden zelf benaderd.
In het najaar kunnen inwoners hun stem uitbrengen op wie in hun ogen de vrijwilligersprijs 2017 verdient. De prijsuitreiking is op maandag 11 december, tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest in de Rijswijkse Schouwburg.

Aanmelden
Wie een vrijwilliger of actieve inwoner en/of groep wil voordragen voor één van de vrijwilligersprijzen 2017 kan het formulier vinden op www.rijswijk.nl/vrijwilligersprijs. Hier staat ook meer informatie. Het formulier kan ook afgehaald worden in het stadhuis Rijswijk, Bogaardplein 15. Voordragen van kandidaten kan tot uiterlijk 1 juli 2017.