Weggeefwinkel tevreden over resultaat tot nu toe

Aan de Prinses Margrietsingel in Rijswijk is vandaag tot 16:00 een braderie, georganiseerd door Bewoners Vereniging Noord. Zo’n 30 verschillende kramen zijn opgebouwd die variëren van ondergoed tot handgemaakte artikelen.

Tijdens de braderie spraken we met Nellie, initiatiefneemster van de Weggeefwinkel die in juli van dit jaar geopend werd aan de P. van Vlietlaan 2 door wethouder Bjorn Lugthart. Ze is tot nu toe erg tevreden over het resultaat dat behaald is. Maar ze wil meer. ‘Kijk, wij hebben natuurlijk een bepaalde sociale functie in de wijk en dat is heel erg leuk. Mensen leren ons kennen en dan ontstaan er leuke contacten en gesprekken’, zo vertelt Nellie.

Ze vervolgt: ‘Er zijn veel ideeën. Zo wil ik graag meer met de wijk organiseren en de nadruk leggen op ouderen, want het is een slapende wijk. Die wil ik graag letterlijk wakker schudden met leuke activiteiten.’

Glimlach

Zodra de Weggeefwinkel ter sprake komt ontstaat er een nog grotere glimlach op het gezicht van Nellie. ‘Afgelopen zaterdag hebben we een zomer sales gehad. Dat is heel erg leuk geweest met veel aanloop in ons pand.’

De aanloop van kleding gaat naar tevredenheid. ‘Maar het is natuurlijk niet alleen kleding! We hebben ook servies, bestek, pannen, sieraden en nog veel meer. Ik ben blij dat ik kan roepen dat we alles in grote hoeveelheden binnen krijgen bij de Weggeefwinkel.

De spulletjes die binnen komen worden allemaal eerst schoongemaakt. ‘Soms zit er als het binnenkomt en laagje stof op, maar na de afwas is het gewoon hartstikke mooi spul’, aldus Nellie.

Drukker

Over de opkomst van de braderie is ook niets te klagen. De zon schijnt, de kraampjes worden leuk bezocht en iedere minuut die voorbij gaat lijkt het drukker te worden.

Spulletjes voor de Weggeefwinkel kunnen aangemeld worden bij Bernadette Munts via 06-87632728 of via de mail.