Vrijwilligers Onderwatershof vieren feestje

De 70 vrijwilligers zorgen ervoor dat de bewoners van Onderwatershof elke dag een extra pleziertje hebben. Een kop koffie, de bingo, een boek uit de eigen bibliotheek, buiten wandelen, hulp bij een uitje. Eén keer per jaar worden de vrijwilligers van Onderwatershof daarvoor in het zonnetje gezet.

En dat was maandagavond het geval. Met een liedjesquiz onder leiding van entertainer Peet Vermeulen, die ook nog verschillende typetjes uitbeeldde en een fantastische stamppotmaaltijd uit de eigen keuken.

De vrijwilligers zijn GOUD voor de bewoners van Onderwatershof. Daarom kwam aan het eind Peet Vermeulen ‘gouden’ medailles geven aan drie vrijwilligers, met de bedoeling dat ze de medailles elke keer weer doorgeven aan een ander. Eén van hen was de 90-jarige Trees van Cleef, die al sinds 1988 een trouwe vrijwilligster is. “Ik woon in de flat hier tegenover, dat is makkelijk. Nu doe ik hier de bingo. Ik ben  zeker niet van plan al te stoppen”.

Wat al deze vrijwilligers bindt, is dat ze wat hebben met Onderwatershof. “Als vrijwilliger geef je wat van jezelf, maar je krijgt er eigenlijk nog veel meer voor terug aan liefde en waardering. En de sfeer onder de vrijwilligers en met het personeel is heel goed. Eigenlijk vormen we met de bewoners een beetje een grote familie”, zegt een vrijwilligster die met een bord boerenkool met wordt naar haar plek terug loopt.

Lijkt het je ook leuk om vrijwilliger te worden bij Onderwatershof, bel dan met Hanneke Krisman, haar telefoonnummer is 070-8008549. Ze werkt op maandag, dinsdag en woensdag.