Vijf aanhoudingen op de Rijswijkse Kermis

Rijswijk heeft een rumoerige kermisweekend achter de rug. Tijdens incidenten op de Voorjaarskermis zijn in De Bogaard vijf minderjarige personen aangehouden. Voor strafbare feiten die variëren van het stompen in het gezicht, vuurwerk gooien naar een agent en het bij zich hebben van een nepwapen. Twee van hen konden de nacht doorbrengen op het politiebureau. De politie basisteam Rijswijk zoekt hiervan nog getuigen.

Oplettende burgers
Op vrijdag 29 maart werden 3 minderjarige jongens aangehouden omdat zij een speelgoedwapen voor handen hadden op de openbare weg. Door een oplettende burger werd hier melding van gedaan. Op zaterdag 30 maart werden er aangiften opgenomen van mishandelingen op de kermis. Deze zaken zijn in onderzoek. Ook op zaterdag 30 maart zagen de wijkagenten een jongen met bloed aan zijn lip over de kermis rennen. De wijkagenten vroegen hem wat er was gebeurd. De jongen vertelde in zijn gezicht gestompt te zijn.

Personen bleven nacht op bureau
Door een oplettende getuige die de verdachte kon aanwijzen werd er een minderjarige aangehouden ter zake mishandeling. Hij heeft een nacht doorgebracht aan het politiebureau en is gehoord door de recherche. Tevens werd er op die zelfde dag een minderjarige aangehouden omdat hij vuurwerk had gegooid naar de wijkagent. Ook deze persoon werd aangehouden en kon overnachten. De wijkagent ging met suizende oren naar huis. Ben je getuige geweest van deze strafbare feiten neem dan contact op met basisteam Rijswijk.