[VIDEO] Rijswijk bereidt zich voor op Tweede Kamerverkiezingen

22 november is het weer tijd om te stemmen. De Tweede Kamer wordt dan weer helemaal omgegooid en elke stem telt. Wij zijn met Rijswijk TV langs de Bogaard geweest om mensen hun mening te horen over het stemmen.

Nog geen zekerheden
Veel mensen willen gaan stemmen. Nog niet iedereen weet nu al waarvoor ze gaan stemmen. Er moet eerst goed onderzocht worden wat je in een partij zoekt en wie dat waar kan maken. Er zijn belangrijke factoren die mee tellen in stem van Rijswijkers. Zo wil iemand bijvoorbeeld dat er ook wordt gedacht aan de mensen in Palestina en Israel. Juist iemand anders vind het weer een stuk belangrijker dat de partij zich goed inzet voor zaken zoals het milieu en dierenrechten.

Niet stemmen
Er zijn ook mensen die niet gaan stemmen. Dingen als ”Er wordt toch niks mee gedaan.”of ”Mijn stem heeft geen invloed”, wordt dan vaak als reden hiervoor gegeven. Maar juist de mensen die stemmen vinden dit niet van toepassing. Je hebt de kans gekregen om je mening te uiten en Nederland een plek naar jouw hart te maken.