[VIDEO] Eerste inkijkje in vernieuwde Huis van de Stad Rijswijk

Het Huis van de Stad Rijswijk nadert het einde van de grootschalige verbouwing. De gemeente keert dit jaar weer na twee decennia weer terug naar het oude stadhuis. Rijswijk.tv kreeg een exclusief inkijkje in het verbouwde gebouw.

Geschiedenis
Het voormalig gemeentehuis is gebouwd in de periode 1964-1967. In 2003 verhuisde de gemeente naar het verbouwde kantoorgebouw Hoogvoorde bij Bogaard stadscentrum. Geruime periode stond het oude stadhuis leeg en verrees de vraag wat ermee moest gebeuren. Er waren verschillende mogelijkheden: van een hotel, tot een ambassade, maar ook de mogelijke sloop van het gebouw.

Uiteindelijk is besloten dat de gemeente weer terug zou verhuizen naar het markante gebouw. Na grondige renovatie is deze weer van deze tijd, maar met behoud van authentieke elementen. Ook zullen verschillende organisaties in het gebouw komen, waaronder Trias (centrum voor de Kunsten), Bibliotheek aan de Vliet, dagbesteding ’t Trefpunt en Rijswijk Doet van Welzijn Rijswijk. Alles komt samen in het gebouw wat nu het kloppend hart van Rijswijk wordt en de naam draagt: Huis van de Stad Rijswijk.

Verdere planning
Inmiddels zijn verschillende organisaties al gevestigd in het gebouw. De bibliotheek zal binnenkort verhuizen en later dit jaar volgt dan de gemeente. Er wordt nog hard doorgebouwd in het pand. Rijswijk.tv kreeg alvast een inkijkje in het gebouw om de Rijswijkers een ‘sneak preview’ te kunnen geven in onderstaande video.