[VIDEO] Burgemeester Huri Sahin bezoekt Bakkerij Bosman voor de Hansken koekjes

Op donderdag 2 november bezocht de burgemeester Bakkerij Bosman voor de Hansken koekjes. De burgemeester kreeg te zien hoe deze bijzondere koekjes worden gemaakt. Hierbij was Elisabeth Rijkels van Piet Design ook bij aanwezig.

Hansken Koekje
In de bakkerij kreeg de burgemeester te zien hoe het Hansken koekje wordt gemaakt. Elizabeth maakt zich sterk voor meer bekendheid van Hansken als Rijswijks icoon. Zij maakte het Hansken logo en ontwierp de Hansken bank bij de waterpomp voor de Oude kerk.

Ralph van bakkersfamilie Bosman werd benaderd door Elisabeth en het idee van het koekje kwam tot leven: er wordt een vorm gemaakt van Hansken en al snel komen de Hansken koekjes uit de machine. Ralph verkoopt de Hansken koekjes sinds een aantal weken in de winkel van Bakkerij Bosman in de Herenstraat en krijgt hele enthousiaste reacties van klanten.” We hadden bijvoorbeeld laatst een meneer die had vrienden in Groningen wonen en die nam dus 2 pakjes mee als cadeautje”, vertelt Ralph.

Laurens, en zijn zoon Ralph Bosman laten stap voor stap zien hoe deze koekjes worden gemaakt. De burgemeester mocht de nog warme Hansken koekjes natuurlijk ook proeven. En kreeg uiteraard ook een pak koekjes mee. De Hansken koekjes worden door de gemeente ook vaak gebruikt als relatiegeschenk.

Rijswijks Symbool
Achter deze Rijswijkse koekjes zit een bijzonder verhaal. En daar werd tijdens het bezoek ook volop over gesproken, want als Rijswijks symbool verschijnt Hansken meer en meer in het Rijswijkse straatbeeld. Hansken was een geschenk voor Frederik Hendrik, prins van Oranje, en ging wonen in de stallen van Huis ter Nieuburch in Rijswijk. Hansken was één van de eerste olifanten in Europa en werd mede door een schilderij van Rembrandt een echte beroemdheid.