Verplaatsing van gasleiding over de A4 is van start gegaan

Op donderdag 26 oktober is Gasunie gestart met de verplaatsing van de gastransportleiding over de A4 ,dit zal helaas gevolgen hebben op het het verkeer.

Werkzaamheden
De verplaatsing van de gastransportleiding is nodig voor de verbreding van de Rijksweg die in de toekomst zal plaatsvinden.De werkzaamheden zullen gaan starten met het boren van een nieuwe leiding onder de A4. Deze nieuwe gasleiding zal worden aangesloten op de bestaande leiding, waarna deze wordt verwijderd. De verwachting is dat verplaatsing van de leiding midden december afgerond zal zijn. Rijswijk zal tijdens de werkzaamheden gewoon verzekerd zijn van gastoevoer.

Gevolgen van werkzaamheden op het verkeer
In verband met de werkzaamheden is op een gedeelte van de Van der Kooijweg tot midden december, maar één rijbaan beschikbaar.Vanaf midden december zal dus gestart gaan worden met de werkzaamheden voor het verwijderen van de oude gasleiding. Vanaf dat moment is het viaduct over de A4 richting van Rijnweg enige tijd afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van het viaduct over de A4.