Vermiste poes uit Zeist legt 72 kilometer af naar Rijswijk

Drie weken lang maakten de eigenaren van poes Zoë uit Zeist zich zorgen na haar ontsnapping. Op zaterdag 28 oktober konden de vrijwilligers van Dierenambulance Den Haag de zorg gelukkig wegnemen: Zoë was gevonden in een speeltuintje in Rijswijk.

72 kilometer
Even gezellig met de kinderen naar de speeltuin, zo dacht de mevrouw die Zoë uiteindelijk vond en de dierenambulance belde. Haar hart brak toen ze een kat ontdekte die hard om aandacht mauwde en brandwonden had op haar rug en haar pootje. Vrijwilliger Richard is chauffeur bij de dierenambulance en reed zo snel mogelijk naar de speeltuin. Hij las de chip uit met de chipreader. De poes kwam uit Vleuten. Ze bleek ontsnapt ze zijn bij de oppas in Zeist, 72 kilometer van Rijswijk vandaan. Richard nam Zoë mee naar het hospitaal van de dierenambulance. Na het emotionele telefoongesprek haastten de baasjes zich ook naar het hospitaal.

Belang van chippen
Zoë was al sinds 2 oktober vermist en werd nu dus 72 kilometer verderop gevonden. De eigenaren zijn eerst met haar naar de dierenarts gegaan, want ze rook naar olie en had brandwonden. Waarschijnlijk is ze onder een motorkap van een voertuig meegereisd naar Rijswijk. Gelukkig is het goed afgelopen! Dierenambulance Den Haag grijpt dit verhaal aan om het belang van chippen onder de aandacht te brengen: “Een chip brengt jouw dier weer thuis! Soms met wat hulp van een lieve mevrouw in de speeltuin en de lokale dierenambulance.”