Tientallen automobilisten negeren rode kruizen. Bergbedrijf is het nu spuugzat!

Rijkswaterstaat liet donderdagmiddag de afslag bij de Plaspoelpolder afsluiten na een melding van een auto met pech.

Rode kruizen worden genegeerd
Ondanks de rode kruizen werden de signaleringsborden door tientallen auto’s en zelfs een examenvrachtauto van het CBR genegeerd, laat Jack van den Berg van het bergbedrijf weten aan Omroep West. Van den Berg is het spuugzat dagelijks te zien dat gevaarlijke situaties worden genegeerd en hij zijn werk niet kan uitoefenen. Op Twitter postte hij een video waarin te zien is dat het verkeer zich niets aantrekt van de gewijzigde verkeerssituatie.

CBR veroordeelt de actie
Het CBR laat weten dat zij dit ook als een ongewenste situatie beschouwen. “Tijdens een examenrit houden wij ons uiteraard aan de verkeersregels, dit geldt ook voor de regels rondom het rode kruis”, vertelt een woordvoerder van het examencentrum. “Wel kunnen er bijzondere situaties zijn die ertoe leiden dat er een andere keuze gemaakt wordt. Wij gaan hierover in gesprek met de betreffende examinator om na te gaan wat de omstandigheden waren”.

Beelden gaan bekeken worden
Het bergbedrijf heeft aangifte gedaan van het onnodig in gevaar brengen van zijn medewerkers en de inzittenden van de auto. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de beelden worden bekeken en er daarna een besluit volgt.

Voorlichtingscampagnes door RWS
Rijkswaterstaat laat weten dat er meer voorlichtingscampagnes over het rode kruis zullen gaan komen.