SBS6 televisie filmt in Muziekbuurt

In de Rijswijkse Muziekbuurt zijn vandaag televisie opnames gemaakt. In het kader van het programma ‘Mr Visser rijdt visite’ van SBS6 werden bewoners van de Muziekbuurt geïnterviewd over het vertrek van buslijn 23 uit de wijk. Maandag 10 december komt Mr. Frank Visser naar de Muziekbuurt om de bewonersorganisatie te adviseren welke stappen ze het beste kunnen nemen om buslijn 23 voor de Muziekbuurt te behouden.

Kluizenaar in eigen huis
De MRDH, de samenwerking van 23 gemeenten die het openbaar vervoerplan van de regio vaststelt, heeft besloten dat de twee haltes van buslijn 23 in de Muziekbuurt verdwijnen. En dat is bewoners in het verkeerde keelgat geschoten. De wijk telt veel ouderen en bewoners die slecht ter been zijn. Zij zijn van buslijn 23 afhankelijk om naar de dokter, het ziekenhuis en de apotheek te gaan. Ook voor hun boodschappen in De Bogaard zijn zij aangewezen op de bus. De bewoners vinden dat de wijk wordt afgesloten van Rijswijk en dat ze straks kluizenaar worden in hun huis.

Mr. Frank Visser komt maandag
Maandag 10 december komt Mr. Frank Visser naar de Muziekbuurt. Hij heeft zich uitgebreid ingelezen in het probleem. Hij zal de bewoners van juridisch advies voorzien waarmee ze verder kunnen in hun strijd ter behoud van buslijn 23. De bewonerscommissie heeft al aangegeven een rechtzaak niet te schuwen. Recent heeft de gemeente Huizen in een vergelijkbare zaak haar gelijk gehaald voor de rechtbank en daar rijdt weer een bus.