Rijswijkse Badmintonner Mark Caljouw speelt 26 juli in Tokio

Op 26 juli speelt de 25-jarige Rijswijkse tiener Mark Caljouw zijn eerste wedstrijd Badminton tijdens de Olympische Spelen.

Voetbal was niet zijn sport
Mark heeft nog korte tijd gevoetbald, maar dat was niet echt zijn ding. Omdat zijn twee broers en moeder al fervent badmintonners waren is hij dit ook gaan doen. Hij is dus echt opgegroeid in een badminton gezin en met succes want deze week speelt hij zijn eerste wedstrijd op de Olympische Spelen in Tokio. “
Bij ons thuis ging het de hele dag over badminton. De laatste jaren draaide daarin alles om mij. Eén van mijn broers werd zelfs mijn personal trainer. Mijn ouders crossten voor mij het hele land door en zorgden dat de pasta klaarstond wanneer ik wilde. Zonder hen had ik dit niet bereikt”, aldus Mark. 

Eén belangrijk doel
De Olympische Spelen zijn voor Mark een droom. Ondanks het feit dat hij geen druk voelt heeft hij wel een doel. “Dat doel is Tokio. Daardoor moet ik bij de geschoonde top twintig van de wereld horen. Dat betekent dat je kijkt naar het aantal spelers per land. Er zijn bijvoorbeeld heel veel goede badmintonners uit China, maar er mogen er maar twee naar de Spelen. Voor mij is het belangrijker dat ik jongens uit kleinere badmintonlanden onder mij houd. En het ondertussen zelf zo goed mogelijk doe. Ik wil mijzelf recht in de spiegel kunnen aankijken. Heb ik er alles aan gedaan? Op die vraag mag maar één antwoord mogelijk zijn”, aldus Mark.

Meervoudig kampioen
Mark heeft al veel titels achter zijn naam staan. Zo werd hij in 2017, 2018 en 2019 Europees Kampioen heren. Daarnaast won hij nog verschillende andere titels. Hoe het de talentvolle Rijswijker zal vergaan in Tokio zien we de 26e.