Rijswijk niet opdelen tussen Delft en Den Haag

“Het is goed dat de ondertunneling van de Prinses Beatrixlaan niet door gaat. We zouden dezelfde problemen krijgen als Delft met de treintunnel die de gemeente in de problemen heeft gebracht. Maar als wij failliet gaan, dan krijgt Rijswijk een A12 status, dan staan we onder curatele. En met onze positie tussen Delft en Den Haag lopen we grote kans dat Rijswijk in tweeën wordt gesplitst. Helft naar Delft en helft naar Den Haag. En dan bestaat Rijswijk niet meer”, aldus oud raadslid Henny van der Horst.

Lering getrokken van Haagweg
Zij hoopt dat alles goed wordt doordacht. Henny van der Horst denkt daarbij aan de Haagweg. “Daar waren zoveel bezwaren tegen een éénbaansweg. Zonder onderbouwing werd het plan doorgedrukt. En we weten allemaal dat het geen succes is. Nu mag de gemeente die fout niet maken”.

Visie op lange termijn is echt noodzakelijk
Henny: “Er is vast bovengronds een oplossing dat de doorstroming wat sneller gaat. Met veel minder kosten. En meer aandacht om plannen in den Boogaard door te zetten in woningen en winkels op begane grond. Visie op lange termijn is echt noodzakelijk”.