Provincie gaat 200 Rijswijkse bomen kappen !!!! (DELEN)

Goed ingelichte kringen melden ons dat de provincie Zuid Holland 200 (!) bomen aan de Vliet gaat kappen in het kader van haar werkzaamheden aan de oever. Het is zaak dat de bewoners en de lokale politiek massaal aangeven dit niet te willen. Vanavond, woensdagavond is tussen 19.00 en 21.00 uur een inloopavond over deze oeververvanging bij de gemeentewerf van Rijswijk aan de  Steenplaetsstraat 2A.

Dinsdagavond heeft het college net een motie van het CDA, Groen Links en PvdA overgenomen die juist moet zorgen dat er een betere groenbalans moet komen in Rijswijk en dat de ambitie van 1 boom per inwoner wordt gerealiseerd. Dit besluit van de provincie staat hier haaks op.

Over de plannen van de provincie: Een groot deel van de oevers is aan vervanging toe. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de oude oeverconstructie en het plaatsen van een nieuwe constructie. Hiervoor zullen 200 bomen verdwijnen. De werkzaamheden starten naar verwachting eind 2017. In de periode ervoor zijn mogelijk al voorbereidende werkzaamheden te zien. Eind maart 2020 zijn naar verwachting alle werkzaamheden afgerond.