Proef met bewaakte fietsenstalling bij station Rijswijk

‘’Als student maak ik regelmatig gebruik van de trein. De route van huis naar het station doe ik liever niet per fiets, omdat ik bang ben dat deze wordt gestolen. Dit hoor ik ook van veel andere gebruikers van het station, met name van studenten en jongeren,” zegt Jeffrey Karremans, raadslid van Wij. Rijswijk. Zijn fractie maakt zich sterk voor een bewaakte fietsenstalling bij station Rijswijk. “Liefst gratis want dat is bij een proef bij winkelcentrum In de Bogaard succesvol gebleken”.

Gesprekken gaande met de NS
Burgemeester Michel Bezuijen vertelde tijdens de bespreking met de gemeenteraadsleden aan Wij. dat er gesprekken gaande zijn met de NS. ‘’Over het gehele Stationsgebied, maar ook met name over een bewaakte fietsenstalling’’. De politie Rijswijk meldde in april dat in de eerste drie maanden van dit jaar het aantal fietsendiefstallen ongeveer 49% is gedaald.

Meer fietsers bij bewaakte stalling
“Wij. constateert echter dat er nog veel klachten zijn over fietsendiefstallen bij station Rijswijk. Mensen zullen veel eerder de fiets pakken als hun fiets veilig kan worden gestald. Dit sluit goed aan bij onze duurzame doelstellingen,’’ vult raadslid Raadslid Mohammed Majjaoui aan.