Peter Petit wint beste idee bokaal met ‘Senioren beweegtuinen’

‘Richt senioren beweegtuinen in bij zorgcentra of ouderenwoningen. Naast dat ouderen op speciale toestellen bewegingsoefeningen kunnen doen wat gezondsheidsvoordelen oplevert, is het ook een plek waar ouderen samen kunnen komen, wat eenzaamheid tegengaat’. Dit idee van Peter Petit is verkozen tot het beste idee van Rijswijk. De winnaar kreeg de bokaal en een diner voor twee bij Olympia

Frisse ideeën en wensen voor Rijswijkse bestuur
De prijsvraag is door de politieke partij LP Rijswijk in het leven geroepen om het Rijswijks bestuur van frisse ideeën en wensen van Rijswijkse inwoners te voorzien. De LP hoopt met deze jaarlijks terugkerende prijsvraag de afstand tussen burgen en politiek te verkleinen en zal zich hardmaken de beste inzendingen te realiseren.

De tweede prijs ging naar Barbera Dijk met haar voorstel om ongebruikte stukken grond tijdelijk te gebruiken voor de steeds populairder wordende Tiny Houses, kleine goedkope woningen, aantrekkelijk voor starters om zich voor bepaalde tijd in een een verplaatsbare woningen te huisvesten en hiermee ongebruikte stukjes land tijdelijk te invulling te geven.

De derde plaats ging naar Natasja Zandstra met een plan voor creatieve invulling van de leegstaande Terp in de Bogaard (het overdekte deel naast de voormalige V&D). Zij dacht hierbij bijvoorbeeld aan een binnenspeeltuin, arcadehal, escape room, wellicht een klein hotel, start ups en ga zo maar door. De leegstaande panden vullen met winkels ziet Natasja als onhaalbaar.