Onbekende scharrelaar van RijswijkBuiten is aangehouden

Vanochtend vroeg om 5.30 uur heeft de Rijswijkse politie de dader aangehouden van een poging tot inbraak. Zij herkende de man van een door Buurt Preventie Team Noord verspreidde video van een man die in RijswijkBuiten verdacht rondscharrelde. De verdachte is ingesloten en wordt verhoord. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Politie herkent verdacht van de videobeelden
Afgelopen week werd via de WhatsApp buurtpreventie, Facebook (http://bit.ly/2BZzYon), Twitter en de traditionele media, een video verspreid waarop een persoon werd gezien, die zich al langere tijd verdacht ophield in RijswijkBuiten en in tuinen rondscharrelde.
De beelden werden tevens ter beschikking gesteld aan de politie.

Identiteit verdachte is nu bekend
Bij de aanhouding van vannacht herkende de Rijswijkse politie de verdachte dan ook direct als de persoon die zich al enige tijd verdacht ophield in RijswijkBuiten, maar waarvan de identiteit nog niet bekend was. ‘Nu dus wel’! Door het onderling delen van informatie via WhatsApp-groepen en de eerdere meldingen aan de politie, kunnen we nu zeer waarschijnlijk meerdere zaken koppelen aan de zojuist aangehouden verdachte. WhatsApp-groepenBent u nog geen deelnemer aan een WhatsApp-groep, maar u zou dat wel willen? Kijk dan op Wabp.nl (http://bit.ly/2BZMxjF) of er al een WhatsApp-groep actief is in uw buurt.