Een nieuwe taal leren in zeven weken

Het kan voor werk zijn, maar ook voor de vakantie die voor de deur staat. Als je in contact komt met mensen die een andere taal spreken is het handig als je ook iets terug kunt zeggen.

Een taal leren lijkt echter vaak moeilijk en vergt discipline, maar het kan ook heel leuk zijn. We spraken hier over met Serhat Sakarya. Hij is eigenaar van taleninstituut TaalTaal die actief is in de regio Rijswijk en Den Haag. In de afgelopen 10 jaar hebben ze al meer dan 8.000 cursisten geholpen aan een nieuwe taal.

Gemeenschappelijk doel behalen
“TaalTaal is zoals wij dat noemen een “language learning community”. Ik zie het als een plek waar gelijkgestemden samen komen om aan een gemeenschappelijk doel te werken, namelijk het leren van een taal. Inmiddels bestaat het aanbod uit 20 talen, met ook docenten uit die landen. Het is dus heel internationaal met mensen uit allerlei landen en met allerlei doelstellingen, maar tegelijkertijd voelt de diversiteit niet als heel verschillend omdat iedereen een beschaafde en positieve energie uitstraalt.”, aldus Sakarya.

Ontwikkel jezelf
Het proces van groeien in een taal is voor iedereen verschillend. Dit kan gelijk ook een verrassende ontwikkelijk zijn voor velen. Tijdens een cursus kan je ook dingen over jezelf ontdekken. Het kan zijn dat blijkt dat je een talenknobbel hebt, maar soms gebeurt het ook dat cursisten er achter komen dat ze dyslectisch zijn.

Positieve energie
Sakarya: “Voor ons is het meer dan taal alleen, want communicatie is meer dan grammatica. Het gaat ook om de positieve energie en een beschaafde manier om te discussiëren over onderwerpen. Dat is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling (die nooit ophoudt) en ik hoop dat cursisten niet alleen de taal beter onder de knie krijgen, maar ook de prettige manier van communiceren die mogelijk is als je naar elkaar luistert.”

Cursus volgen?
Op 23 juli en 17 september starten er weer een nieuwe cursus. Wil jij ook een nieuwe taal leren? Kijk dan eens op www.taaltaal.nl