Leerzame en leuke proefjes over klimaatverandering en wateroverlast

Dinsdag 24 oktober en woensdag 25 oktober vindt er in Groenrijk ’t Haantje in Rijswijk, een leerzaam evenement plaats voor kinderen. In het teken van de week van Ons Water, kunnen zij hier allerlei verschillende proefjes doen over de gevolgen van klimaatverandering en wateroverlast.

Neerslagtekort
Het KNMI presenteerde namelijk op 9 oktober het nieuwe klimaatscenario. Hieruit blijkt dat de zomers in Nederland een stuk zullen droger worden en de winters natter met een mogelijk fors toenemend neerslagtekort. Hierdoor worden verschillende scholen uitgenodigd voor een educatief programma over deze onderwerpen.

Leerzame proefjes
Het programma bestaat uit een rondleiding (met uitleg en handige tips) over het klimaatplein. Ook is er een waterlab waar allerlei leerzame proefjes over klimaatverandering en wateroverlast kunnen worden uitgevoerd.

Entree
Op dinsdag en woensdagochtend is het klimaatpleintje in tuincentrum groenrijk ’t Haantje toegankelijk voor leerlingen van uitgenodigde scholen. Op dinsdag vanaf 15.45u zijn alle kinderen van 9 jaar en ouder welkom, op de woensdagmiddag al vanaf 12.30u.