In 2021 kunnen Rijswijkers trouwen in Huis van de Stad

De gemeente Rijswijk heeft dinsdag de opdracht gegeven voor de eerste fase van de renovatiewerkzaamheden van het Huis van de Stad. De werkzaamheden zullen in december gaan starten waarna in het eerste kwartaal van 2021 Trias, Bibliotheek aan de Vliet en Welzijn Rijswijk hun intrek nemen in het Huis van de Stad.

Rijswijkers kunnen weer trouwen in oude stadhuis
De werkzaamheden beginnen op het souterrain en de begane grond. Ook zal de glazen overkapping over de oude binnenplaats geplaatst worden. De trouwzaal wordt ook gebruiksklaar gemaakt en zal na de renovatie weer in gebruik worden genomen. Als alles volgens planning verloopt kunnen Rijswijkers weer in het huwelijksbootje stappen in het oude stadhuis aan de Generaal Spoorlaan dat dan omgetoverd is tot het Huis van de Stad.

Eerst nog even hard werken
Wethouder Björn Lugthart: “Dinsdag is een belangrijke stap gezet. Er is de afgelopen periode veel werk verzet om te komen waar we nu zijn. En nu is het zo ver dat we over kunnen gaan tot de realisatie van het Huis van de Stad. De plek die weer een herkenningspunt van Rijswijk wordt. Waar jong en oud straks terecht kunnen voor advies, kennis of ontspanning. De plek ook waar velen dierbare herinneringen aan hebben en waar binnenkort weer de eerste huwelijken voltrokken zullen worden.”

Een laatste bezoek aan het oude stadhuis
De werkzaamheden starten zeer waarschijnlijk in december. Omwonenden worden binnenkort geïnformeerd over de te verwachten werkzaamheden. Om iedereen in de gelegenheid te stellen nog eenmaal het ‘oude stadhuis’ in haar huidige staat te zien, is er op zaterdag 30 november een open dag. Dan wordt ook het officiële startsein gegeven voor de bouwwerkzaamheden. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Stadhuis 8 Stadhuis 9 Stadhuis 15 Stadhuis 16 Stadhuis 14 Stadhuis 13 Stadhuis 12 Stadhuis 11 Stadhuis 10 Stadhuis 7 Stadhuis 6 Stadhuis 5 Stadhuis 4 Stadhuis 3 Stadhuis 2 Stadhuis 1
<
>
Copyright Foto: Rijswijk.tv