IJshockeyer Jasper Kick speelt voor Oranje

IJshockey is geen sport die je alledaags voorbij hoort komen. Maar in Rijswijk hebben we een speler van groot formaat. Zijn naam is Jasper Kick en hij speelt op dit moment op het WK ijshockey met Oranje in Belfast.

Het begon voor Kick toen hij als klein jongetje in Rijswijk met een vriendje naar de ijshockey mee ging en er erg goed in bleek te zijn.

“Als jongetje in de Haagse regio ging je dan bij HIJS spelen. Ik speel al sinds mijn 18e in de selectie bij HIJS, nog in de tijd dat de twee teams (HIJS en HOKIJ red.) gescheiden van elkaar waren. Ik heb twee uitstapjes gemaakt, naar Zoetermeer en naar Dordrecht. Maar ik ben echt een kind van HIJS, gewoon mijn kluppie”, zo vertelt Kick tegen Ed Versteeve van Face-Off.

Den Haag verloor dit seizoen twee finales van Heerenveen: het Final Four weekend om de Nederlandse titel en de finale om de BeNe Liga. Kick vervolgt: “Heerenveen heeft op dit moment gewoon de betere spelers binnen de Nederlandse competitie. Dat wil trouwens niet zeggen dat zij dan ook automatisch het beste team hebben, want dat zit in mijn beleving echt anders. Bij HIJS kunnen we echt trots zijn op wat we neergezet hebben. Dat doen we met gasten die elkaar al jaren kennen en voor elkaar door het vuur gaan. Die teamspirit bij ons heeft ons ver gebracht.”

De 32-jarige Rijswijker is aan zijn tweede WK bezig. Kick: “De eerste drie duels moesten we echt top zijn om iets van een resultaat te boeken. Je ziet dat fouten hier op dit niveau genadeloos afgestraft worden. Toch hebben we twee goede periodes gespeeld tegen Kroatië, dat neem je mee naar Groot-Brittannië morgen. Zaterdag gaat het erom tegen de Esten. Die hebben ook een paar klasbakken in huis, maar ik ben ervan overtuigd dat we in deze divisie blijven en Estland eruit knikkeren.”

Foto: Actiefotografie.nl