Glasconstructie wooncomplex de Generaal afgekeurd

Een flinke tegenvaller voor de toekomstige bewoners van wooncomplex de Generaal in Rijswijk. De glasconstructie van het pand is deels afgekeurd. Een woordvoerder van de gemeente bevestigt woensdag aan rijswijk.tv dat er een probleem is met de glasplaten aan de balkons die zich aan de lange zijde in het midden bevinden.

Glasplaat zit niet goed vast
Voor de genoemde balkons zit een glasplaat. Deze glasplaat zit niet goed ingeklemd. Aan de onderkant moet deze in een zogenoemde gelamineerde ligger geklemd worden. Dit probleem is ontstaan bij alle balkons. De betreffende glasplaten die problemen veroorzaken zijn verwijderd. Er wordt nu onderzoek gedaan naar hoe die platen goed vastgezet kunnen worden. De projectontwikkelaar is verantwoordelijk voor de bouw. De gemeente houdt toezicht op dit proces en zit bovenop het naleven van de veiligheidsregels.

Glasplaat naar beneden gevallen
Er waren eerder al twee grote uitdagingen in het bouwproces. In de kozijnen van de Generaal zitten gaten waar doppen op gemonteerd worden. Die doppen zijn echter niet bij iedere levering meegekomen. De doppen zorgen er voor dat het water niet naar binnen komt. Het gevolg is dat er lekkages zijn ontstaan. Bij herstelwerkzaamheden moesten de ramen aan één kant losgemaakt worden om bij de kozijnen te kunnen te komen. Op dat moment is er door de storm een plaat losgekomen en naar beneden gevallen. Er hebben zich tijdens dit voorval geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De directie van projectontwikkelaar IBB Condor wilde inhoudelijk niet reageren op onze vragen.

Vertraging loopt op
In oktober 2017 gaven de toenmalige wethouders Ronald van der Meij en René van Hemert groen licht voor de verbouwing van het oude Belastingkantoor. Op dat moment werd de oplevering ingezet in het tweede kwartaal van 2019. Nu gooit deze ontwikkeling opnieuw roet in het eten en moeten bewoners nog langer wachten om in naar nieuwe woning te verhuizen.