Gemeente legde onterecht parkeerboetes op bij Doctor H. Colijnlaan: ‘naheffing betrokken kentekenhouders geseponeerd’

De gemeente heeft door een menselijke fout onterecht parkeerboetes opgelegd aan tientallen personen. Dit blijkt uit vragen die gesteld zijn door Rijswijks-Belang tijdens Forum Samenleving. De gemeente heeft alle betrokken mensen inmiddels per brief geïnformeerd.

Scannen
Uit de antwoorden van de gemeente blijkt dat de onterechte boetes het gevolg zijn van een menselijke fout. De gemeente gebruikt voor de controle een scanauto. Die scant het kenteken en loopt in het systeem automatisch na of er is betaald.

De scanauto kan alleen niet technisch ‘zien’ op welke tijden of dagen er precies betaald moet worden voor het parkeren. Dit gebeurt daarom handmatig doorheen team van de scanauto. “Dit houdt in dat menselijke handelingen onderdeel zijn van dit proces. Het is dan ook niet mogelijk om een compleet foutloos proces te garanderen.”

Zondagse boetes
Onlangs ging het dus fout op de Doctor H. Colijnlaan, waar op zondags niet betaald hoeft te worden. Toch kregen 57 personen recentelijk een brief op de deurmat dat er geen parkeergeld zou zijn betaald.

De gemeente laat weten dat de boetes niet betaald hoeven te worden. “Alle betrokken kentekenhouders zijn per brief geïnformeerd dat de naheffing is geseponeerd en niet hoeft te worden betaald. In het geval dat men al had betaald, is dit zo spoedig mogelijk aan hen terugbetaald.”